Isännöitsijän arvoina tasavertaisuus ja luottamus

Tekme Oy:n kiinteistö- ja toimitilapalvelujen asiakkaan Hämeenlinnan Asunnot Oy:n Juha Karistolla on takanaan 7 vuotta vuokrataloisännöintiä. Isännöitsijän tehtävään hän tuli ammatinvaihdon takia takataskussaan aiempaa osaamista rakentamisesta ja kiinteistöalalta.

Työpäivät monipuolisia ja tehtävät vaihtelevia

Juha Karisto nauttii vaihtelevista työpäivistä, monipuolisista työtehtävistä sekä asiakaspalvelusta. Työpäivät täyttyvät isompien ja pienempien remonttien seurannasta, kiinteistönhuollon valvonnasta sekä kanssakäymisestä asukkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Työpäiviä ryydittävät lisäksi erilaiset koulutuspäivät, koska on pysyttävä ajan tasalla lakien ja säädösten muuttuvassa viidakossa.

Asukkaan etu on tärkein

Vuokrataloisännöitsijän tärkein tehtävä on vaalia asukkaiden etua, jotta asukkailla on kunnossa oleva talo sekä asunnot ja miellyttävä asuminen kohtuullisella kustannuksella. Tehtävä vaatii myös hyviä vuorovaikutustaitoja. Asukkaille on osattava perustella, miksi juuri minun asuntoon ei voi juuri nyt vaihtaa muovimattoa laminaattiin tai rakentaa valokatetta oleskelupihalle. Jos laminaatti laitetaan yhdelle, niin se olisi tasavertaisen kohtelun vuoksi asennettava kaikille. Haasteellista on saada asukkaat ymmärtämään, että jokainen vuokratalo on oma kustannuspaikkansa. Vuokrina kerättävien tulojen on katettava huoltoon sekä korjauksiin tarvittavat menot. Isännöitsijällä ei ole ylimääräistä jemmatiliä tai rahasäkkiä missään.

Luotettavuus, omatoimisuus ja aktiivisuus huoltoyhtiön hyveitä

Yhteistyökumppaneilta, kuten huoltoyhtiöltä, Juha Karisto odottaa luotettavuutta. Yhden isännöitsijän vastuualue on laaja kenttä ja isännöitsijän pitää pystyä luottamaan, että yhteistyökumppanit pelaavat kentällä samoja arvoja noudattaen. Luotettavuus tarkoittaa käytännössä sitä, että sovitut työt hoidetaan ja kiinteistön tilaa sekä olosuhteita tarkkaillaan omatoimisesti ja puututaan aktiivisesti epäkohtiin.

Tasavertaisuuden periaate ja hyvät ihmissuhdetaidot

On tärkeää, että myös huoltomies osaa noudattaa samaa tasavertaisuuden periaatetta kuin isännöitsijä. On osattava itsenäisesti arvioida erilaisten asukaspalvelupyyntöjen ratkaisutapa. Parhaimpaan lopputulokseen pääsee, kun huoltomies menee itse paikan päällä katsomaan ja tekemään tilannearvion korjaustarpeesta eikä toimi pelkästään esim. puhelun perusteella. Yleensä moni asia ratkeaa pienellä korjaustoimenpiteellä ja kaikkeen ei tarvita isännöitsijän mielipidettä. Homma sujuu, kun luottamus on kunnossa!

Hyvä huoltomies tulee toimeen erilaisten asukkaiden kanssa. Hyvin toimeentulo voi tarkoittaa erilaisia asioita eri ihmisten kanssa. On osattava tarpeen tullen olla myös jämäkkä!

Hyvä henki työyhteisössä heijastuu myönteisesti palvelussa

Hyvän huoltomiehen taustatukena on kiinteistöpalveluyritys, jossa työntekijän on helppo työskennellä. Taustatuki tarkoittaa työntekijän tehtävän kannalta riittävää päätäntävaltaa sekä muun organisaation tukea ja osaamisen hyödyntämistä. Hyvässä palveluyrityksessä johdon ja työntekijöiden välillä vallitsee keskinäinen luottamus ja hyvä henki. Tämä kaikki heijastuu ulospäin kiinteistönhoitopalvelussa.

 Juha Karisto

Kiitämme Juha Karistoa haastattelusta!

Tekme Oy Kiinteistöpalvelut

 


Avainsanat: , ,

Lue myös:

 
27.06.2016 /

Asiakkaan tarpeiden mukaan räätälöity siivouspalveluiden kokonaisuus

Olemme yhdessä asiakkaamme Hämeenlinnan kaupungin Lasten ja nuorten palveluiden kanssa räätälöineet heidän tarpeisiinsa sopivan siivouspalveluiden kokonaisuuden. Asiakkaamme kertoo lisää työstämme.

Lue lisää
 
27.06.2016 /

Kalusteiden ja materiaalien puhdistusta sisäilmaongelmaisessa kiinteistössä

Olemme huolehtineet Hämeenlinnan kaupungin sisäilmaongelmista kärsineiden kiinteistöjen kalusteiden ja materiaalien puhdistuksesta. Asiakkaamme kertoo lisää tekemästämme työstä. 

Lue lisää
 
17.06.2016 / ,

Kiinteistönhoitoa, kunnossapitoa ja rakennuspalveluita kulttuuri- ja kongressikeskukselle

Huolehdimme Kulttuuri- ja kongressikeskus Verkatehdas Oy:n teknisen infrastruktuurin toiminnasta ja kehittämisestä. Asiakkaamme kertoo lisää tekemästämme työstä.

Lue lisää
 
Site by Atomi.