Koulut

Maukkaat ja terveelliset ateriat auttavat koululaisia jaksamaan

Kouluruokailun tarkoituksena on edistää oppilaan hyvinvointia sekä tervettä kasvua ja kehitystä. Kouluruokailu on sosiaalinen ja kasvatuksellinen tapahtuma. Riittävä, terveellinen ja maukas kouluruoka kiireettömästi nautittuna on enemmän kuin pelkkää ravintoa – se on nautinto, joka lisää viihtymistä koulussa.

Ruokalistojen suunnittelussa huomioimme valtion ravitsemusneuvottelukunnan ravitsemussuositukset koululaisille.  Tutustu koululaisten ravitsemussuosituksiin. Voit lukea lisää kouluruokailusta myös Opetushallituksen Kotiväki -sivustolta. Ravitsemussuosituksen mukaisesti kouluissa on esillä malliannos, ohjaten oikeanlaisen ruoka-annoksen koostamiseen.

Hyvin suunniteltu ja rytmitetty kouluruokailu ja ateriat, jotka oppilaat myös säännöllisesti syövät, ylläpitävät työvireyttä koulupäivän aikana. Koululounaan on tarkoitus kattaa 1/3 päivän ravinnontarpeesta. Emme rajoita normaalin ruoan määrää, lapsi saa syödä niin paljon kuin hän haluaa. Kouluruoan kehittämisessä keskeistä on oppilailta ja opettajilta saatu palaute.

Innostunut ja ammattitaitoinen henkilöstömme valmistaa maistuvaa ja suositusten mukaista kouluruokaa käyttäen laadukkaita raaka-aineita. Arvostus asiakasta kohtaan ja myönteisten kokemusten synnyttäminen ovat toimintamme perusta. Tavoitteenamme on lisätä ruokaan ja ruokailuhetkeen liittyvää kasvatuksellisuutta olemalla läsnä turvallisena lisäaikuisena. Koulujen on mahdollista hakea Kouluruokadiplomia. Kouluruokadiplomi on Hämeenlinnassa seuraavilla Tekmen hoitamilla kouluilla: Luolajan koulu, Ortelan koulu  ja Seminaarin koulu.

Tekme Oy ja Hämeenlinnan kaupunki tarjoavat ekaluokkalaisten vanhemmille mahdollisuuden ruokailla yhdessä lapsen kanssa koululla maanantaina 20.8.2018. Vanhempien kouluruokapäivä järjestetään, jotta lasten vanhemmilla on mahdollisuus päästä tutustumaan kouluruokailuun oikeassa ympäristössä. Tarkoituksena on myös kiinnittää vanhempien huomiota kouluruokailun merkitykseen lasten päivittäisessä jaksamisessa.Tekme Oy ja Linnan Ateriapalvelut Oy toimivat lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistäjinä suositusten mukaisen kouluruoan tuottajana ja palvelun tarjoajana.Tekme Oy tarjoaa vanhemmille kouluruokapäivän aterian. Ilmoittautuminen kouluruokapäivään tapahtuu koululaisen kotiin tuoman lomakkeen avulla. Täytetty lomake tulee palauttaa koululle viimeistään maanantaina 13.8.2018

Kouluissa on tarjolla maustekastikkeita ja mausteita seuraavasti:

Alakoulut:
Sinappi
Ketsuppi
Curry
Limepippurimylly
Mustapippurimylly

Kun salaatinkastikkeet pulloissa:
Sinappinen salaatinkastike
Perinteinen salaatinkastike

Kun salaatinkastikkeet automaateissa (vaihdellen tarjolla):
Hunaja-sinappi salaatinkastike
Rhode Island salaatinkastike
Felix Talon salaatinkastike

Yläkoulut:
Edellisten lisäksi
Sweet Chili kastike

Erityisruokavalion saa täyttämällä erityisruokavaliolomakkeen ja toimittamalla sen koulun terveydenhoitajalle. Vegaaniruokavalio myönnetään ilman todistusta 13.6.2018 alkaen Hämeenlinnan kaupungin Sivistys- ja hyvinvointilautakunnan päätöksen mukaisesti.

Retkievästilaus löytyy uudesta paikasta vähän alempaa tällä samalla sivulla.

 

 

Vanhempien kouluruokapäivä ekaluokkalaisten vanhemmille 20.8.2018

Vanhempien kouluruokapäivä ekaluokkalaisten vanhemmille järjestettiin 20.8.2018.

Lue lisää

Saman katon alta monipuoliset ruokapalvelut kouluille ja oppilaitoksille:

  • jokaisella aterialla lämmin pääruoka ja sen lisukkeet, ruokajuoma sekä leipä
  • erityisruokavaliot tilauksesta
  • iltapäiväkerhojen välipalat
  • retkieväät ja tarjoilut erilaisiin koulujen järjestämiin tilaisuuksiin
  • ravitsemussuositusten mukainen ateriakokonaisuuksien ja ruokalistojen suunnittelu
 
3.05.2017 / , ,

Vegaaniruokavalio

Vegaaniruokaa on mahdollista saada syksystä 2017 alkaen Hämeenlinnalaisissa kouluissa.

Lue lisää
 
13.01.2017 /

Makuaakkoset-diplomi ja Kouluruokadiplomi

Tekme Oy ja Linnan Ateriapalvelut Oy edistää Makuaakkoset-diplomin ja Kouluruokadiplomin käyttöönottoa Hämeenlinnassa.

Lue lisää
 
2.01.2017 / ,

Ravitsemuspassi ja ympäristöpassi

Koko Tekmen ruokatuotannon henkilöstöllä on pakollisen hygieniapassin lisäksi vapaaehtoiset ravitsemuspassi ja ympäristöpassi.

Lue lisää

Haluatko tietää lisää koulujen ruokapalveluistamme?

Ota yhteyttä tuotantopäällikkö Mervi Rajalaan.

  050 358 5851  Lähetä viesti
Ota yhteyttä  
Site by Atomi.