Päiväkodit

Positiivisia ja maukkaita ruokailuhetkiä pikkulapsille

Ruokailu on kasvatuksellinen ja opetuksellinen hetki, jolla on myös ravitsemuksellisia tavoitteita. Hyvä ruokailutilanne on positiivinen, lapsia syömään kannustava, rauhallinen sekä turvallinen ja tukee lapsen kasvua ja kehitystä. Ruokailut ylläpitävät lapsen vireyttä hoitopäivän aikana, rytmittävät päivää ja opettavat lasta säännölliseen ruokailurytmiin.

Lisäksi pyrimme ottamaan huomioon eri-ikäisten lasten makumieltymykset. Päiväkotiruokailu perustuu ravitsemussuosituksiin ja täyttää yleiset terveydelliset ja ravitsemukselliset vaatimukset. Kokopäivähoidossa tarjottu ruoka kattaa 2/3 lapsen päivittäisestä ravinnontarpeesta. Alle 1-vuotiaan lapsen ravitsemuksessa on rajoituksia/vältettäviä ruoka-aineita.

Ruokailuhetken viihtyisyys ja sen kasvatuksellinen näkökulma on myös huomioitu ammattitaitoisen palveluhenkilöstömme toimesta. Päiväkotien on myös mahdollista hakea Makuaakkoset -diplomia. Makuaakkoset -diplomi on Hämeenlinnassa seuraavilla Tekmen hoitamilla päiväkodeilla: Katuman päiväkoti, Kankaantaan päiväkoti ja Sairion päiväkoti.

Päiväkodeissa tarjoamme erityisruokavaliot tilauksesta. Ruokavalion saa täyttämällä erityisruokavaliolomakkeen ja toimittamalla sen pyydettyine liitteineen päiväkodille.  Vegaaniruokavalio myönnetään ilman todistusta 13.6.2018 alkaen Hämeenlinnan kaupungin Sivistys- ja hyvinvointilautakunnan päätöksen mukaisesti.

Päiväkotien henkilökunnan käytössä olevat lomakkeet:

Retkieväiden tilauslomake (päivitetty 11.7.2018)

Saman katon alta monipuoliset ruokapalvelut päiväkodeille:

  • aamupalat, lounaat ja välipalat
  • vuoropäiväkotien päivälliset ja iltapalat sekä mahdolliset viikonloppuateriat
  • erityisruokavaliot tilauksesta
  • ravitsemussuositusten mukaiset ateriakokonaisuuksien ja ruokalistojen suunnittelu
  • retkieväiden ja muiden tilausruokien valmistus sekä toimitus
 
14.06.2017 /

Ilmoita erityisruokavalio Tekmelle

Kesän aikana saamme Kaurialan keskuskeittiön dieettikeittiölle satoja erityisruokavaliolomakkeita. Erityisruokavalioiden ilmoittaminen on tärkeää, jotta jokainen lapsi saa oikean ruoan heti, kun […]

Lue lisää
 
13.01.2017 /

Makuaakkoset-diplomi ja Kouluruokadiplomi

Tekme Oy ja Linnan Ateriapalvelut Oy edistää Makuaakkoset-diplomin ja Kouluruokadiplomin käyttöönottoa Hämeenlinnassa.

Lue lisää
 
2.01.2017 / ,

Ravitsemuspassi ja ympäristöpassi

Koko Tekmen ruokatuotannon henkilöstöllä on pakollisen hygieniapassin lisäksi vapaaehtoiset ravitsemuspassi ja ympäristöpassi.

Lue lisää

Haluatko tietää lisää päiväkotien ruokapalveluistamme?

Ota yhteyttä tuotantopäällikkö Mervi Rajalaan.

  050-358 5851  Lähetä viesti
Ota yhteyttä  
Site by Atomi.