Tekme parantamassa rakennusten terveyttä ja sisäilmaa

Tällä hetkellä Tekme Oy Kiinteistöpalvelussa yksi keskeinen työ rakentamisen keikoissa ovat erilaiset rakennetiivistystyöt. Rakennetiivistyksillä pyritään korjaamaan rakennuksen puutteellisia eristyksiä ja näin estämään erilaisten ilman epäpuhtauksien tai vanhojen rakennusmateriaalien haitta-aineiden joutuminen rakennusten sisäilmaan.

Maailma muuttuu

Takavuosien hyvä rakentamistapa ei vastaa enää tämän päivän vaatimuksia tämän hetken rakennustekniikan tietämyksen ja materiaalien tuntemuksen valossa. Myös rakennusten ilmastoinnin lisääminen jälkeenpäin saneerattuihin kohteisiin asettaa rakennukset uuteen tilanteeseen.

Esim. vanhat ja hatarat ikkunatiivistykset (pellavariveet tai kuitueristeet) toimivat epäpuhtaan ilman suodattimena huoneilmaan. Ajan mittaan tiivistemateriaali likaantuu ja epäpuhdas ilma suodattuu sisätiloihin. Myös rakennuksen seinän ja lattian välinen sauma on kohta mistä ilma vuotaa sisätiloihin.

    Lattian ja seinän rajan tiivistys

Rakennusmateriaalit ja niihin liittyvät terveysvaatimukset ovat ajan kuluessa muuttuneet. Vanhat rakennusmateriaalit saattavat aiheuttaa sisäilmaan haitta-aineongelman. Vanhat, korjatut rakenteet voivat sisältää sellaisia materiaaleja, joita ei tämän päivän normien mukaan enää hyväksytä.

Toimenpiteet työskentelyn aikana

Rakennekorjauksiin ja tiivistystyöhön liittyy hyvin keskeisesti korjauskohteen työaikainen suojaus, osastointi ja alipaineistus. Näin pyritään varmistamaan kohteessa työskentelevän henkilön työturvallisuus ja tietenkin rakennuksen käyttäjien hyvinvointi korjaustyön aikana.

     Korjaustyön aikana tila on osastoitu ja alipaineistettu

Koulutusta ja yhteistyötä

Tekme Oy:n työntekijät ovat olleet monissa rakennetiivistystöissä tarvittavien aine- ja materiaalitoimittajien koulutuksissa, joissa on opeteltu eri tuoteperheiden oikeaoppista käyttöä ja asennusta.

Tekme Oy Kiinteistöpalvelut tekee myös jatkuvaa yhteistyötä asiakkaiden ja asiakkaiden käyttämien rakennetutkijoiden kanssa. Näin pyritään pääsemään mahdollisimman hyvään lopputulokseen rakennetiivistyksissä nykytietämyksen valossa ja parantamaan rakennusten terveyttä.

 


Avainsanat: , , , ,

Lue myös:

 
11.10.2016 / ,

Syksyn lehdet! Mikä ihana asia!

Syksyllä puut hehkuvat väriloistossaan ja keltaiset lehdet muuttavat synkät asfaltit ja harmaat hiekkapihat ihanan piristäviksi ja valoisiksi. Lasten riemulla ei […]

Lue lisää
 
27.06.2016 / ,

Erityisruokavaliot lapsille asiantuntevasti ja ammattitaidolla

Erityisruokavalio tai eettinen ruokavalio päiväkodeissa ja kouluissa ruokaileville lapsille tehdään erityisruokavaliolomakkeen mukaisesti. Kasvisruokana tarjoamme lakto-ovovegaanista ruokaa, ruokavalioon on mahdollista lisätä kala […]

Lue lisää
 
26.05.2016 /

Keittiötilojen vuokraus

Toisinaan kouluissa, päiväkodeissa ja ikäihmisten tiloissa on tarve hyödyntää keittiötiloja juhlien ja erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen. Vuokraamme keittiötilojamme – tutustu vuokrausohjeisiin.

Lue lisää
 
Site by Atomi.