”Kiitä siivoojaa” 4.12.2017

4.12.2017  Vietetään valtakunnallista puhtauspäivää teemalla

                                    ”Kiitä siivoojaa”                                                       

Tänä vuonna juhlistetaan 100-vuotiasta Suomea myös Puhtauspäivän merkeissä.
Siivous  – sitä tuskin huomaa, kun kaikki toimii, mutta sen puuttuminen huomataan heti! Etenkin terveydenhuollossa ja sairaaloissa siivous on kriittinen tekijä, mutta se vaikuttaa myös jokaisen arkeen työpaikoilla, kouluissa ja muissa julkisissa tiloissa.

Puhtauspäivänä kutsutaan kaikki kiittämään siivoojaa!

Siivoojan työ luo päivittäin hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta koko yhteiskunnalle. Suomessa työskentelee noin 80 000 puhtausalan ammattilaista.

Puhtauspäivänä kehotetaan kaikkia puhtausalalla työskenteleviä olemaan rinta rottingilla ja ylpeitä työstään. Tärkeää siivoustyötä tehdään hyvinkin suurelle sydämellä, joten annetaan työlle ja sen tekijöille niille kuuluva arvo. Samalla kaikkia muita haastetaan huomaamaan puhtaustyön tärkeys ja kiittämään siivoojaa.

Kaikki lähti kotisiivouksen opeista ja puhdasta tehtiin käsivoimia käyttäen. Myöhemmin siivoojan apuvälineeksi kehitettiin apuvarrelliset mopit, jotka korvasivat pesuharjat ja luudat. Nykyään pienetkin alueet voidaan puhdistaa koneellisesti, jopa istuen ajamalla ja lopputulos taataan hyvillä tehokkailla siivousaineilla. Siitä huolimatta tarvitaan varsinaista siivoustyön tekijää.

Kehitys jatkuu edelleen ja työn luonne voi muuttua. Nyt on jo käytössä siivousrobotteja ja siivooja voi keskittyä vaativampiin ja aikaa vieviin töihin, mihin robotti ei pysty. Lisäksi työ on muuttunut huomattavasti kevyemmäksi ja työntekijää fyysisesti vähemmän kuormittavaksi.

Hyvä keino osoittaa arvostusta on tietysti kiittää! Vaikkapa juuri Puhtauspäivänä.

https://puhtausala.fi/tapahtumat/puhtauspaiva-2017

Kuva: Jenni Manninen


Avainsanat: ,

Lue myös:

 
9.08.2018 / , ,

Vanhempien kouluruokapäivää vietettiin yhdessä ekaluokkalaisten vanhempien kanssa 20.8.2018

Tekme Oy, Linnan Ateriapalvelut Oy ja Hämeenlinnan kaupunki tarjosivat ekaluokkalaisten vanhemmille mahdollisuuden ruokailla yhdessä lapsen kanssa koululla.

Lue lisää
 
9.05.2018 / ,

Uusi varhaiskasvatuksen ruokailusuositus käyttöön syksystä

Hämeenlinnassa on otettu käyttöön uusi varhaiskasvatussuositus syksyllä 2018.

Lue lisää
 
Site by Atomi.