Ilmoita erityisruokavalio Tekmelle

Kesän aikana saamme Kaurialan keskuskeittiön dieettikeittiölle satoja erityisruokavaliolomakkeita. Erityisruokavalioiden ilmoittaminen on tärkeää, jotta jokainen lapsi saa oikean ruoan heti, kun koulu tai päiväkoti alkaa.


Tekme uudisti viime vuoden keväällä yhteistyössä Hämeenlinnan kaupungin neuvola- ja koulutoiminnasta vastaavien hoitajien ja lääkärin kanssa erityisruokavaliolomakkeen. Lomake toimitaan Tekmelle aina terveydenhoitajan tai päiväkodin kautta.

Allergioiden osalta lomake tukee kansallisen allergiaohjelman pääviestejä:

  • Tue terveyttä, älä allergiaa.
  • Vahvista sietokykyä.
  • Asennoidu allergiaan uudelleen. Älä vältä allergeeneja turhaan.
  • Tunnista ja hoida vakavat allergiat ajoissa. Estä pahenemisvaiheet.
  • Paranna ilman laatua. Tupakka pois.

Allergiaohjelman mukaan ehkäiseviä ruokavaliota ei tule käyttää. Ruoka-aineiden tarpeeton välttäminen on haitallista lapselle. Turha välttäminen voi vaarantaa tärkeiden ravintoaineiden saantia, lisätä vakavien allergiareaktioiden määrää ja vääristää käsitystä ruoasta.

Lapselle perustellusti määrättyä erityisruokavaliota ei pidä tarpeettomasti jatkaa liian kauaa. Allergiaohjelmassa annetaan huomio myös sille, että ihopistokokeen positiivinen tulos pitää aina suhteuttaa oireisiin.

Vegaaniruoka

Syksystä 2017 alkaen kouluissa ja lukiossa on mahdollisuus tilata vegaaniruokaa. Vegaaniruoan tarve ilmoitetaan erityisruokavaliolomakkeella. Lomakkeen lisäksi ala- ja yläkoululaisten osalta Hämeenlinnan kaupungin Lasten ja nuortenlautakunnan päätöksen mukaan tarvitaan laillistetun ravitsemusterapeutin todistus saadusta ravitsemusohjauksesta. Lukiolaisten osalta riittää vanhempien allekirjoitus alle 18-vuotiailta ja yli 18-vuotiailta osalta oma allekirjoitus.

Erityisruokavaliolomakkeiden toimittaminen

Erityisruokavaliolomake toimitetaan Tekmelle päiväkotilasten osalta vuosittain, jos lapsella on allergian takia erityisruokavalio. Muiden ruokavalioiden osalta riittää, kun lomake toimitetaan kun lapsi aloittaa päiväkodin. Koululaisten kohdalla lomake toimitetaan aina siirryttäessä 1. tai 7. luokalle ja toiselle asteelle.


Avainsanat:

Lue myös:

 
8.11.2018 /

Siirrymme käyttämään Palmian sähköpostia

Tekme Oy ja Linnan Ateriapalvelut Oy siirtyvät käyttämään Palmian sähköpostia 14.11.2018 alkaen. Uudet osoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi@palmia.fi. Uudet yhteystietomme lisätään Ota […]

Lue lisää
 
18.10.2018 /

Tekmen palvelut ammattiliitto JHL:n lakon aikana 22.-23.10.2018

Julkisten ja hyvinvointialojen ammattiliitto JHL on päättänyt järjestää irtisanomissuojaa koskevaa lakimuutosta vastustavan lakon ma 22.- ti 23.10.2018. Tämä aiheuttaa tilapäisiä […]

Lue lisää
 
1.10.2018 /

Tekme Oy:n ja Linnan Ateriapalvelut Oy:n omistajuus siirtyi Palmialle

Tekmen sopimukset jatkuvat ennallaan Palmia Oy:n tultua omistajaksi Tekmen palvelutoiminta jatkuu yrityskaupan toteutumisen jälkeen normaalisti. Omistajuuden vaihtumisen myötä palvelusopimukset eivät […]

Lue lisää
 
Site by Atomi.