Tekme Oy:n ja Linnan Ateriapalvelut Oy:n omistajuus siirtyi Palmialle

Tekmen sopimukset jatkuvat ennallaan Palmia Oy:n tultua omistajaksi

Tekmen palvelutoiminta jatkuu yrityskaupan toteutumisen jälkeen normaalisti. Omistajuuden vaihtumisen myötä palvelusopimukset eivät muutu.

– Asiakassopimukset ja asiakkaiden kohteissa tehtävä palvelutyö jatkuvat 1.10. omistajanvaihdoksen yhteydessä ennallaan, Palmia Oy:n toimitusjohtaja Nina Rokkila sanoo.

Yhtiöt on tarkoitus fuusioida 1.1.2019 ja asiaa koskeva prosessi on käynnissä. Fuusiossa Tekme Oy:n osakkeet sulautuvat Palmiaan. Linnan Ateriapalvelut jatkaa Palmian tytäryhtiönä, nimi tosin vaihtuu Palmia Palvelut Oy:ksi.

Myöhemmin tapahtuvasta fuusiosta, mahdollisista yhteyshenkilömuutoksista ja muista vastaavista asioista tiedotamme lähempänä.

Kasvua tukeva askel

– Palmian tarkoituksena on kasvattaa Etelä-Suomessa erityisesti julkiselle sektorille tarjottavia palveluja, joissa osaavia toimijoita on toistaiseksi vähän ja joita kunnat tuottavat pääsääntöisesti vielä itse, Rokkila sanoo.

Palmialle Tekmen ostaminen on luonnollinen osa kasvustrategiaa.
– Yhdessä Tekmen kanssa vahvistamme markkina-asemaamme julkisten palvelujen tarjoajana ja kunta- sekä sote-toimijat tuntevana kumppanina koko Etelä-Suomessa. Tekmen kanssa Palmian asema sairaala- ja kouluruokapalvelujen osaavana tarjoajana vahvistuu. Samalla saavutamme synergiahyötyä esimerkiksi palvelujen kehittämisessä ja hankinnoissa, Rokkila kertoo.

Etelä-Suomen ruokatuotannon keskus Kanta-Hämeeseen

Palmiassa nähdään Hämeenlinnan alue potentiaalisena ruokatuotannon kasvukeskuksena maantieteellisen sijaintinsa ja toimivan keskuskeittiön sekä pitkälle kehitetyn tilaus-toimitusketjun ansiosta.
– Hämeenlinnan logistisesti keskeinen sijainti sekä Kaurialan keskuskeittiön tuotantoprosessi mahdollistavat laajan toimitusmaantieteen. Samaan aikaan kuntien palvelujen järjestämistavat ovat murroksessa ja esimerkiksi Helsinki avaa kouluruokapalvelujaan kilpailutukseen. Hämeenlinnaan voimme muodostaa ruokatuotannon keskuksen Etelä-Suomen kuntien ruokapalveluille, Rokkila sanoo.
– Tämä on positiivista alueen työntekijöille, alueella toimiville asiakkaille ja muille yrityksille – yleensä koko elinkeinoelämälle. Ajatustamme palvelee myös se, että henkilöstön saatavuus on parempi Uudenmaan ulkopuolella.

Kaikkia liiketoimintasektoreita ajatellen keskeinen murros toimintaympäristössä tullee tapahtumaan, kun sote-palvelut organisoidaan uudelleen. Palmian kannalta vaihtoehtona on vahva ja nopea palvelutoiminnan kehittäminen vastaamaan tarpeeseen, Tekmen palvelurakenteen, osaamisen ja palvelutuotannon kyvykkyyden tukemana. Palmia kehittää toimialoillaan myös palvelujen digitalisaatiota.
– Mahdollisuus kehittää näitä palveluja jatkossa innovatiivisen ostajan kanssa luo uusia mahdollisuuksia markkinalla, Rokkila sanoo.

Logistiikkapalvelut Kanta Logistiikkaan

Yrityskaupan yhteydessä Tekmen logistiikkaliiketoiminta siirtyy omaksi yhtiökseen, jonka omistajuus ei siirry Palmialle. Logistiikkapalvelut siirtyvät Kanta Logistiikkaan, jossa vanhat tutut henkilöt toimivat myös jatkossa. Jos yhteyshenkilöt tulevaisuudessa tulevat muuttumaan, tiedotetaan siitä tapauskohtaisesti.

Tekmen toimitusjohtajuus vuoden 2018 loppuun

Palmian ostaessa Tekmen osakkeet Tekme Oy:n ja LAP Oy:n toimitusjohtaja vaihtuu. Tapio Vekka jatkaa Palmia Oy:n asiakkuusjohtajana julkisella sektorilla toimenkuvanaan verkostoituminen, kaupallisten hankkeiden ja mahdollisuuksien tunnistaminen sekä neuvottelujen edistäminen sekä järjestelyissä avustaminen. Tekme Oy:n toimitusjohtaja ajalla 1.10.–31.12.2018 on Nina Rokkila.

Lisätietoja palveluista ja sopimuksista saatte omista palvelusopimuksista vastaavilta asiakasyhteyshenkilöltä Tekmestä.

Faktat yrityskaupasta

– Hämeenlinnan kaupunginvaltuusto hyväksyi yhtiöiden myynnin Palmialle kokouksessaan 16.4.2018.
– Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri hyväksyi myynnin 12.6.2018 valtuuston kokouksessa.
– Valitusajat umpeutuivat 6.8. ja kun yhtään valitusta ei saatu, järjestely saa lainvoiman.
– Omistajanvaihdos tulee voimaan 1. lokakuuta 2018.
– Tekmen logistiikkaliiketoiminnan irrotus omaksi yhtiökseen, ei mukana yrityskaupassa.
– Tekme Oy jatkaa yhtiönä 31.12.2018 saakka. Toimitusjohtaja on 1.10. alkaen Nina Rokkila.
– Tekme Oy fuusioidaan Palmiaan 1.1.2019.
– Linnan Ateripalvelut Oy:n nimi vaihtuu lokakuussa Palmia Palvelut Oy:ksi. Toimii jatkossa itsenäisenä yhtiönä Palmian omistuksessa.


Avainsanat:

Lue myös:

 
8.11.2018 /

Siirrymme käyttämään Palmian sähköpostia

Tekme Oy ja Linnan Ateriapalvelut Oy siirtyvät käyttämään Palmian sähköpostia 14.11.2018 alkaen. Uudet osoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi@palmia.fi. Uudet yhteystietomme lisätään Ota […]

Lue lisää
 
18.10.2018 /

Tekmen palvelut ammattiliitto JHL:n lakon aikana 22.-23.10.2018

Julkisten ja hyvinvointialojen ammattiliitto JHL on päättänyt järjestää irtisanomissuojaa koskevaa lakimuutosta vastustavan lakon ma 22.- ti 23.10.2018. Tämä aiheuttaa tilapäisiä […]

Lue lisää
 
5.07.2018 / , , ,

Moniosaajien valmistujaisjuhlat Raatihuoneella

Tekmessä panostetaan jatkuvasti henkilöstön osaamiseen ja hyvinvointiin. Osana henkilöstön kehittämistä ja työntekijöiden osaamisen laajentamista siivous- ja ateriapalveluissa työskenteleville käynnistettiin moniosaajakoulutus keväällä 2016.

Lue lisää
 
Site by Atomi.