Syksyn lehdet! Mikä ihana asia!

Syksyllä puut hehkuvat väriloistossaan ja keltaiset lehdet muuttavat synkät asfaltit ja harmaat hiekkapihat ihanan piristäviksi ja valoisiksi. Lasten riemulla ei ole rajaa, kun saavat möyriä ja pyöriä kuohkeissa lehtikasoissa ja heitellä päälleen lehtisadetta!

Kiinteistönhoitajalle syyskausi tietää kuitenkin kiireistä ja työntäyteistä aikaa. Ennen talven tuloa talojen kattokaivojen ritilät, sadevesikourut, syöksytorvet, rännikaivot ja pihakourut puhdistetaan. Lehtiä haravoidaan ja puhalletaan lehtipuhaltimilla kasoihin ja kerätään poisvietäväksi. Lehdet tunkeutuvat mukavasti pensaiden alle, istutusten keskelle, ovisyvänteisiin ja porrassyöksyihin sekä rakenteiden alle.

Milloin olisi paras hetki tuohon urakkaan? Lehdet, mokomat kun eivät putoa samaan aikaan maahan. Ehtiikö talvi päälle liian aikaisin? Sade ja autojen renkaat litistävät lehdet jalkakäytävillä ja parkkipaikoilla maahan hankalasti irrotettavaksi ja ensimmäiset pakkaset viimeistään jäädyttävät ne kiinni.

Lehtipuuhien ohella syksyyn kuuluu monta muutakin tärkeää askaretta ulkona. Kesäkalusteet kannetaan suojaan. Talvikunnossapitoon varaudutaan täyttämällä hiekka-astiat ja laittamalla aurausmerkit paikoilleen. Pihavalojen toiminta varmistetaan ja samoin että autonlämmityspistokkeet ovat kunnossa.

 


Avainsanat: ,

Lue myös:

 
1.10.2018 /

Tekme Oy:n ja Linnan Ateriapalvelut Oy:n omistajuus siirtyi Palmialle

Tekmen sopimukset jatkuvat ennallaan Palmia Oy:n tultua omistajaksi Tekmen palvelutoiminta jatkuu yrityskaupan toteutumisen jälkeen normaalisti. Omistajuuden vaihtumisen myötä palvelusopimukset eivät […]

Lue lisää
 
5.07.2018 / , , ,

Moniosaajien valmistujaisjuhlat Raatihuoneella

Tekmessä panostetaan jatkuvasti henkilöstön osaamiseen ja hyvinvointiin. Osana henkilöstön kehittämistä ja työntekijöiden osaamisen laajentamista siivous- ja ateriapalveluissa työskenteleville käynnistettiin moniosaajakoulutus keväällä 2016.

Lue lisää
 
21.06.2018 / , ,

Tekmen esimiesvalmennus päätökseen – valmistuneita juhlittiin Verkatehtaalla

Tekmessä henkilöstön osaamiseen ja esimiestyön kehittämiseen panostetaan systemaattisesti. Osana esimiestyön kehittämistä Tekmessä käynnistyi maaliskuussa 2017 reilun vuoden mittainen tutkintoon johtava […]

Lue lisää
 
Site by Atomi.